Warning: Creating default object from empty value in /www/mybooks.com.my/public/components/com_virtuemart/router.php on line 902
Umum : PEWARIS SAMUDERA

PEWARIS SAMUDERA

PDFEmail
Novel ini merupakan Pemenang Tempat Ketiga Kategori Novel Remaja. Dapatkan segera dengan harga yang berpatutan dikedai-kedai berdekatan anda.
pewaris samudera
Penilaian: Belum di Nilai
Harga:
Harga Asal: RM 25.00
Salesprice with discount: RM 21.25
Harga Jualan: RM 21.25
Sales price without tax: RM 25.00
Jimat: 15%

0 TELAH MEMBELI!
Penerangan

 

“Pewaris Samudera” mengisahkan tentang idealisme Syarifah Humaira yang bertekad membuktikan wujudnya ketamadunan Melayu di bumi Eropah melalui kajian yang dilakukan. Dalam waktu yang sama, watak ini juga menyelongkar bukti bahawa Enrique @ Awang Lekiu pernah menjadi pelayar ulung Melayu pada abad ke-16 yang tiba di Sepanyol dari Melaka, serta mempunyai zuriat sehingga ke hari ini. Usaha untuk mengembalikan kegemilangan ini dilakukan oleh Sharifah Humaira melalui kajian Sarjana di Universiti Nasional Madrid di Sepanyol.

Protagonis menghadapi pelbagai tentangan tatkala melakukan kajian ini termasuk ugutan bunuh disebabkan oleh Islamofobia. Walau bagaimanapun, berkat ketekunannya, watak berjaya membuktikan kebenaran hipotesis kajiannya. merupakan sebuah wacana pascakolonial. Tanggapan Islamofobia menyebabkan umat Islam dipandang sebagai pengganas. Dengan itu, “Pewaris Samudera” dikemukakan sebagai wadah untuk membawa ciri-ciri wacana balas kepada pandangan negatif terhadap Islam. Syarifah Humaira dituduh sebagai pengganas dan ada pihak yang cuba membunuhnya.

 

Manuskrip ini menawarkan nilai murni yang harus dimiliki oleh seorang pengkaji. Nilai kognitif yang dimiliki oleh watak membuktikan kebolehan individu menemukan bukti baharu. Kemasukan nilai akhlak menjadi pelengkap kepada nilai kognitif. Nilai-nilai murni ini membantu memperlengkapkan diri remaja dalam mengharungi dunia pendidikan. Justeru, nilai murni adalah penting bagi seorang remaja, di samping nilai kognitif yang tinggi dalam memacu kecemerlangan dan memperkasakan keutuhan manusiawi untuk mengatasi masalah kehidupan.

Ulasan

There are yet no reviews for this product.

Anda Mungkin Berminat

menggamit  syurga firdaus
Menggamit Syurga Fi...
Harga: RM 23.40
Sekarang: RM 19.89

tenis - meniti tangga kejayaan
Tenis - Meniti Tangg...
Harga: RM 33.00
Sekarang: RM 28.05

saintis sukan
Saintis Sukan...
Harga: RM 4.00
Sekarang: RM 3.40

ombak senja
Ombak Senja...
Harga: RM 16.50
Sekarang: RM 14.03