Warning: Creating default object from empty value in /www/mybooks.com.my/public/components/com_virtuemart/router.php on line 902
Tintarona : Di Bawah Panji-panji Hitam

Di Bawah Panji-panji Hitam

PDFEmail
Buku ini merupakan salah sebuah buku dalam Siri cerita-cerita dari zaman gemilang Fiksyen Pulp Karya LRon Hubbard yang telah diterjemahkan ke dalam bahasa melayu.Tajuk-tajuk yang telah diterjemahkan tersebut adalah Pembunuh Perisik (Spy Killer), Budak Hin
di bawah panji-panji hitam
Penilaian: Belum di Nilai
Harga:
Harga Asal: RM 25.00
Salesprice with discount: RM 21.25
Harga Jualan: RM 21.25
Sales price without tax: RM 25.00
Jimat: 15%

0 TELAH MEMBELI!
Penerangan

Kerjaya Tom Bristol sebagai Malim Utama di atas kapal layer Randolph yang belayar dari Marryland berakhir dengan tiba-tiba apabila dia dipaksa menjadi anak kapal perang British iaitu HMS Terror.

Kerja keras di bawah kezaliman paksaan England memang memeritkan : anak-anak kapal dilayan tidak ubah seperti barang – jarang diberi makan, dipaksa bekerja sehingga lesu dan dikawal menggunakan tali cemeti. Nasib pemuda bernama Bristol ini berubah apabila kapal itu dirampas lanun dan dia dengan senang hatinya menyokong dan menyertai mereka.

Walau bagaimanapun, rakan-rakan lanun Tom yang baharu itu dengan pantas meninggalkannya selepas Tom didapati bersalah membunuh seorang lanun yang memberontak dan dengan tidak sengaja melindungi seorang wanita di atas kapal. Ditinggalkan di sebuah pulau yang tidak berpenghuni, Tom tidak punya apa-apa melainkan sedikit bekalan air minuman, selaras senapang dan peluru ynag mencukupi untuk membunuh dirinya. Tetapi mengatur rancangan yang licik yang akan mengembalikannya ke lautan luas dan menjadikan pengembaraannya yang sebelum ini tidak seberapa berbanding dengan apa yang diaturkannya untuk musuh-musuhnya.

Ulasan

There are yet no reviews for this product.

Anda Mungkin Berminat

jurutera perisian
Jurutera Perisian...
Harga: RM 4.00
Sekarang: RM 3.40

petua kecantikan daripada dato sarimah ahmad
Petua Kecantikan Dar...
Harga: RM 45.00
Sekarang: RM 38.25

restu suci
Restu Suci...
Harga: RM 33.00
Sekarang: RM 28.05

orang ulu stories
Orang Ulu Stories...
Harga: RM 9.50
Sekarang: RM 8.08