Warning: Creating default object from empty value in /www/mybooks.com.my/public/components/com_virtuemart/router.php on line 902
Resipi : ASAS MULTIMEDIA TINGKATAN 1 (PENDIDIKAN KHAS)

ASAS MULTIMEDIA TINGKATAN 1 (PENDIDIKAN KHAS)

PDFEmail
Buku ini telah mula diedarkan ke sekolah-sekolah dan stok terhad!!! Hubungi kami segera.
asas multimedia
Penilaian: Belum di Nilai
Harga:
Harga Asal: RM 15.80
Salesprice with discount: RM 13.43
Harga Jualan: RM 13.43
Sales price without tax: RM 15.80
Jimat: 15%

0 TELAH MEMBELI!
Penerangan

Buku Teks Asas Multimedia Pendidikan Khas ditulis berdasarkan Dokumen Standard Kurikulum Pentaksiran Pendidikan Khas Tingkatan 1, selaras dengan kehendak Kurikulum Standard Sekolah Menengah Pendidikan Khas, Kementerian Pendidikan Malaysia.

Penggubalan KSSM Pendidikan Khas pada dasarnya mengambil kira pendidikan yang sesuai dan relevan bagi dua kumpulan MBK iaitu yang berkeupayaan mengikuti mata pelajaran kemahiran vokasional dan yang mempunyai kombinasi satu atau lebih ketidakupayaan termasuk ketidakupayaan kognitif. Seperti murid lain, MBK juga merupakan modal insan perlu diberi perhatian agar mereka berkemampuan untuk hidup berdikari dan seterusnya menyumbang kepada pembangunan Negara

KSSM Pendidikan Khas Asas Multimedia Tingkatan 1 memfokuskan kepada penguasaan pengetahuan, kemahiran dan nilai berkaitan perkara asas dan pembangunan persembahan multimedia mengikut tahaP kebolehan murid bagi menyediakan MBK yang berpengetahuan dan berkemahiran, mampu berdikari dan bersosialisasi serta mengamalkan nilai. MBK didedahkan kepada aspek-aspek berikut:

 

-          Teks

-          Animasi

-          Audio

-          Video

-          Pembangunan Persembahan Multimedia Menggunakan Alat Pengarangan

-          Kerjaya dalam Multimedia

Buku ini diolah menggunakan pendekatan menguasai kemahiran melalui pengalaman. Aktiviti yang dimuatkan  juga dapat merangsang murid untuk berfikir. Ikon yang dimuatkan adalah untuk memudahkan murid memahami dengan mudah dan menguasai sesuatu fakta dengan lebih mendalam.

Terdapat juga pelbagai perisian sumber terbuka telah digunakan semasa penerbitan buku ini seperti perisian Blender, VLC Media Player dan Microsoft Word dan lain-lain. Oleh itu guru perlu memasang terlebih dahulu perisian tersebut sebelum melakukan proses pengajaran dan pembelajaran.

Penulis berharap agar buku ini dapat memenuhi keperluan dan kehendak Dokumen Standard Kurikulum Pentaksiran KSSM Pendidikan Khas dan Mencapai matlamat perkembangan individu yang menyeluruh sesuai dengan hasrat Falsafah Pendidikan Kebangsaan.

 

                

Ulasan

There are yet no reviews for this product.

Anda Mungkin Berminat

pelajar cemerlang - melangkah ke alam siber
Pelajar Cemerlang - ...
Harga: RM 17.50
Sekarang: RM 14.88

trumation nation
Trumation Nation...
Harga: RM 22.00
Sekarang: RM 18.70

bumi lestari
Bumi Lestari...
Harga: RM 19.70
Sekarang: RM 16.75

aneka hidangan mi mihun  pasta
Aneka Hidangan Mi, M...
Harga: RM 9.50
Sekarang: RM 8.08