Warning: Creating default object from empty value in /www/mybooks.com.my/public/components/com_virtuemart/router.php on line 902
Pendidikan : Sains Masyarakat dan Agama

Sains Masyarakat dan Agama

PDFEmail
Buku ini merupakan panduan yang memanfaatkan sains dan teknologi ke arah melahirkan manusia yang berakhlak terpuji sesuai dengan tugas manusia sebagai khalifah Allah di muka bumi ini.
sains masyarakat dan agama
Penilaian: Belum di Nilai
Harga:
Harga Asal: RM 24.00
Salesprice with discount: RM 20.40
Harga Jualan: RM 20.40
Sales price without tax: RM 24.00
Jimat: 15%

0 TELAH MEMBELI!
Penerangan
Buku ini memberi maklumat mengenai sains dan teknologi yang bermula dengan kehadiran manusia di atas muka bumi ini, iaitu suatu aktiviti yang baru berbanding dengan usia bumi ini. di dalam buku ini turut menceritakan mengenai kemampuan manusia untuk mengurus alam. 

Bagi mengurus alam, manusia mampu untuk memahami tabii alam dan mengadakan pelbagai inovasi. Sains dan teknologi tidak pernah terpisah dengan nilai kemanusiaan, budaya dan gaya hidup manusia yang menjadi dasar kepada fahaman agama, falsafah, prinsip dan budaya manusia sesuai dengan tuntutan zamannya.

 

Selain itu juga, buku ini merupakan cetusan pemikiran penulis berdasarkan kepada beberapa rencana terdahulunya yang pernah diamanahkan kepada penulis untu mengupas dan menganalisisnya. Dengan kehadiran buku ini di tangan pembaca akan memberi pemikiran yang bermakna dan dibimbing Allah SWT untuk kehidupan yang lebih sejahtera.

Ulasan

There are yet no reviews for this product.

Anda Mungkin Berminat

remaja bijak belanja
Remaja Bijak Belanja...
Harga: RM 14.30
Sekarang: RM 12.16

tun razak - profile of a patriot
Tun Razak - Profile ...
Harga: RM 220.00
Sekarang: RM 187.00

a-z sulaman manik
A-Z Sulaman Manik...
Harga: RM 38.00
Sekarang: RM 32.30

dahlia
Dahlia...
Harga: RM 10.00
Sekarang: RM 8.50