Warning: Creating default object from empty value in /www/mybooks.com.my/public/components/com_virtuemart/router.php on line 902
Kamus : Pembangunan Modal Insan Misi 2057

Pembangunan Modal Insan Misi 2057

PDFEmail
Buku ini mengupas pelbagai persoalan dalam pengurusan dan pentadbiran. Ia juga boleh diamalkan oleh setiap individu mahupun organisasi.
pembangunan modal insan misi 2057
Penilaian: Belum di Nilai
Harga:
Harga Asal: RM 28.00
Salesprice with discount: RM 23.80
Harga Jualan: RM 23.80
Sales price without tax: RM 28.00
Jimat: 15%

0 TELAH MEMBELI!
Penerangan

Buku ini mempunyai kekuatan tersendiri dengan tujuan memperkenalkan dan mengupas setiap elemen dalam pembangunan modal insan dengan memberikan input-input dalam pengurusan modal insan untuk mencapai Wawasan 2057. Malaysia perlu melahirkan modal insan yang berkualiti menerusi Falsafah Pendidikan Negara dan Pendekatan Islam Hadhari.

Buku ini dibahagikan kepada 7 bab dan secara rumusannya bab-bab tersebut menggariskan tiga strategi utama untuk melahirkan modal insan kelas pertama iaitu Pertama, Meningkatkan Keupayaan dan Penguasaan Ilmu Pengetahuan; Kedua, Memperkukuh Keupayaan Sains, R&D dan Inovasi; dan Ketiga, Memupuk Masyarakat Berbudaya dan Memiliki Kekuatan Moral. Agenda pembangunan sumber manusia perlu diutamakan dalam proses pembangunan sesebuah Negara kerana ia adalah pemangkin yang bakal mencorak tahap kemajuan dan kemunduran bangsa itu.

Ulasan

There are yet no reviews for this product.

Anda Mungkin Berminat

anita yang rajin
Anita Yang Rajin...
Harga: RM 7.50
Sekarang: RM 6.38

mengemudi bahtera perubahan minda
Mengemudi Bahtera Pe...
Harga: RM 35.00
Sekarang: RM 29.75

permainan sukaneka - acara kanak-kanak
Permainan Sukaneka :...
Harga: RM 12.00
Sekarang: RM 10.20

odisi tanah kencana
Odisi Tanah Kencana...
Harga: RM 17.00
Sekarang: RM 14.45