Warning: Creating default object from empty value in /www/mybooks.com.my/public/components/com_virtuemart/router.php on line 902
ADAP : Panduan Buat Bakal Mempelai

Panduan Buat Bakal Mempelai

PDFEmail
Semoga buku ini dapat dimanfaatkan oleh segenap lapisan masyarakat terutama sekali oleh golongan muda mudi Islam yang sedang merancang untuk membina mahligai impian bersama pasangan masing-masing. Ia sekali gus diharap dapat menyumbang kepada budaya celik
panduan buat bakal mempelai
Penilaian: Belum di Nilai
Harga:
Harga Asal: RM 15.00
Salesprice with discount: RM 12.75
Harga Jualan: RM 12.75
Sales price without tax: RM 15.00
Jimat: 15%

0 TELAH MEMBELI!
Penerangan

Buku ini menghuraikan panduan yang perlu diketahui dan difahami oleh pasangan mempelai bagi mengelak sebarang masalah setelah mereka diijabkabulkan. Masalah tersebut kadangkala memberi kesan kepada kesahihan sesuatu pernikahan akibat tidak menepati peraturan pernikahan yang ditetapkan oleh syariat.

Contohnya, kes pernikahan di luar negara seperti Thailand yang dipersoalkan, umur minimum yang dibenarkan untuk seseorang berkahwin, siapa yang layak menjadi wali, adakah kufu’ (sekufu) menjadi syarat dalam pernikahan dan amalan poligami yang dipandang serong oleh sesetengah masyarakat.

Kesemua ini dihurai secara tersusun mengikut panduan-panduan tertentu bersumberkan wahyu Ilahi, pandangan ulama tersohor serta peruntukan Undang-undang Keluarga Islam yang digubal di Malaysia.

Buku yang sangat sesuai dimiliki dan dibaca oleh segenap lapisan masyarakat yang cintakan ilmu dan pengetahuan. Ia juga patut dimiliki oleh setiap bakal mempelai bagi memperkemaskan lagi pemahaman berkenaan perkara yang perlu diketahui sebelum sesuatu pernikahan dilangsugkan. Buku ini juga sesuai dijadikan bahan rujukan perundangan oleh golongan pelajar di universiti mahupun sebagai modul pengajaran dalam kursus-kursus praperkahwinan Islam yang wajib dihadiri sebelum sesuatu pernikahan dilangsungkan.

Ulasan

There are yet no reviews for this product.

Anda Mungkin Berminat

growth  ethnic inequality
Growth & Ethnic Ineq...
Harga: RM 60.00
Sekarang: RM 51.00

akauntan
Akauntan...
Harga: RM 4.00
Sekarang: RM 3.40

the history of malay editorial cartoons 1930s-1993
The History Of Malay...
Harga: RM 26.00
Sekarang: RM 22.10

lambaian bumbung dunia
Lambaian Bumbung Dun...
Harga: RM 84.00
Sekarang: RM 71.40