Warning: Creating default object from empty value in /www/mybooks.com.my/public/components/com_virtuemart/router.php on line 902
Kanak-kanak : Wahai Sekalian Manusia

Wahai Sekalian Manusia

PDFEmail
Buku ini untuk membuka ruang kepada perbincangan ilmu dan cuba merungkai kekeliruan yang sering diketengahkan, terutamanya berhubung ibadat dan tatacara kehidupan beragama. Huraiannya ringkas tetapi padat, memudahkan kefahaman setiap lapisan pembaca.
wahai sekalian manusia
Penilaian: Belum di Nilai
Harga:
Harga Asal: RM 18.60
Salesprice with discount: RM 15.81
Harga Jualan: RM 15.81
Sales price without tax: RM 18.60
Jimat: 15%

0 TELAH MEMBELI!
Penerangan

Buku ini menghimpunkan kalimat suci yang bermula dengan (wahai sekalian manusia) berlandaskan kronologi surah. Penekanan terhadap beberapa perkara penting dalam setiap ayat yang dikemukakan adalah bersumberkan pandangan ulama dan mufasirin (cendiakawan dalam tafsir al-Quran). Pada setiap penghujung bab pula disertakan beberapa peringatan untuk diambil perhatian.

Justeru itulah, buku ini disusun bagi menghimpunkan seruan Allah SWT dalam al-Quran dengan kalimat : “wahai sekalian manusia”, yang jumlahnya dikenal pasti oleh penulisnya sebanyak 21 ayat dalam 10 surah.  Ia disusun berdasarkan urutan surahnya bermula dari surah al-Baqarah hinggalah surah al-Insyiqaaq.

Ulasan

There are yet no reviews for this product.

Anda Mungkin Berminat

sopan  anggun
Sopan & Anggun...
Harga: RM 23.00
Sekarang: RM 19.55

100 akhlak mulia
100 Akhlak Mulia...
Harga: RM 14.00
Sekarang: RM 11.90

the legend of the flying cat
The Legend of The Fl...
Harga: RM 12.00
Sekarang: RM 10.20

jom menulis
Jom Menulis...
Harga: RM 19.70
Sekarang: RM 16.75