Warning: Creating default object from empty value in /www/mybooks.com.my/public/components/com_virtuemart/router.php on line 902
Kanak-kanak : Pemikiran Geografi

Pemikiran Geografi

PDFEmail
Buku ini bukan sahaja menjadi bahan pembelajaran bagi pelajar jarak jauh Universiti Sains Malaysia, malah berguna sebagai rujukan pelajar-pelajar daripada institusi-institusi pengajian tinggi tempatan yang lain termasuk pelajar sepenuh masa dalam kampus.
pemikiran geografi
Penilaian: Belum di Nilai
Harga:
Harga Asal: RM 38.00
Salesprice with discount: RM 32.30
Harga Jualan: RM 32.30
Sales price without tax: RM 38.00
Jimat: 15%

0 TELAH MEMBELI!
Penerangan

Buku Pemikiran Geografi ini menjelaskan tentang kemunculan geografi sebagai disiplin ilmu selain mengenal pasti tokoh-tokoh Yunani dan Romawi sebagai pengasas geografi saintifik. 

Buku ini juga turut menjelaskan pengertian konsep Zaman Pertengahan, Renaisans, Revolusi Sains dan Zaman Kesedaran dalam konteks kesinambungan perkembangan ilmu pengetahuan geografi selepas era Yunani dan Romawi.

Pembaca juga dapat membezakan asas-asas pembentukan dan permulaan geografi moden dan pengklasifikasian geografi kepada zaman klasik, moden dan kontemporari selain menghuraikan sumbangan tokoh-tokoh barat dalam asas pembentukan geografi moden.

 

Ulasan

There are yet no reviews for this product.

Anda Mungkin Berminat

perang mikrob
PERANG MIKROB...
Harga: RM 23.40
Sekarang: RM 19.89

hidup sihat
Hidup Sihat...
Harga: RM 4.00
Sekarang: RM 3.40

mengemudi bahtera perubahan minda - edisi baharu
Mengemudi Bahtera Pe...
Harga: RM 35.00
Sekarang: RM 29.75

biskut  kek singapura 3
Biskut & Kek Singapu...
Harga: RM 25.00
Sekarang: RM 21.25