Warning: Creating default object from empty value in /www/mybooks.com.my/public/components/com_virtuemart/router.php on line 902
Kanak-kanak : Pak Didi Yang Berani

Pak Didi Yang Berani

PDFEmail
Memberi Pendekatan kepada kanak-kanak tentang subjek sains melalui konsep bercerita. Siri ini juga Mampu menarik minat kanak-kanak meneroka ilmu sains melalui penerangan dan contoh-contoh mudah yang di berikan.
pak didi yang berani
Penilaian: Belum di Nilai
Harga:
Harga Asal: RM 8.60
Salesprice with discount: RM 7.31
Harga Jualan: RM 7.31
Sales price without tax: RM 8.60
Jimat: 15%

0 TELAH MEMBELI!
Penerangan

Buku ini menceritakan mengenai kisah seekor memerang dan burung kedidi (pak didi). Memerang pandai mencari makanan dengan menyelam ke dalam sungai untuk mencari ikan dan memakannya di daratan. Namun, suatu hari memerang telah menegur pak didi yang pada ketika itu sedang mencari makanan.

Namun, si memerang merasa risau kerana pak didi tidak menghiraukan tegurannya mengenai buaya yang ada disitu. Buaya tersebut telah mengangakan mulutnya dan tanpa di duga oleh si memerang, pak didi telah masuk ke dalam mulut buaya dan memakan segala cacing, ulat dan lintah yang ada di dalam mulut sang buaya.

Setelah selesai, Pak didi telah menceritakan kepada si memerang bahawa sang buaya tidak akan memakannya kerana kedua-dua pihak mendapat faedah yang dinamakan simbiosis. Akhirnya si memerang telah faham mengapa pak didi begitu berani untuk memasuki ke dalam mulut sang buaya.

Ulasan

There are yet no reviews for this product.

Anda Mungkin Berminat

hsku - nyanyian musim rusuh
NYANYIAN MUSIM RUSUH...
Harga: RM 33.00
Sekarang: RM 28.05

panduan asas mengendalikan kedai buku sekolah rendah
Panduan Asas Mengend...
Harga: RM 12.00
Sekarang: RM 10.20

wacana falsafah ilmu
Wacana Falsafah Ilmu...
Harga: RM 19.50
Sekarang: RM 16.58

pembodek parasit dalam organisasi
Pembodek Parasit Dal...
Harga: RM 29.90
Sekarang: RM 25.42