Warning: Creating default object from empty value in /www/mybooks.com.my/public/components/com_virtuemart/router.php on line 902
Kanak-kanak : Cuit: Dilema Melayu Moden

Cuit: Dilema Melayu Moden

PDFEmail
Cuit ialah nama kolum mingguan setiap Rabu dalam akhbar Utusan Malaysia. Ia mula diterbitkan pada 2008 sebaik sahaja tsunami politik melanda Malaysia.
cuit - dilema melayu moden
Penilaian: Belum di Nilai
Harga:
Harga Asal: RM 35.00
Salesprice with discount: RM 29.75
Harga Jualan: RM 29.75
Sales price without tax: RM 35.00
Jimat: 15%

0 TELAH MEMBELI!
Penerangan

Tulisan dalam buku ini adalah koleksi empat tahun cuit yang tersiar sehingga Disember 2012. Sepanjang tulisan itu, Cuit menjadi bualan orang ramai, ahli korporat, kakitangan kerajaan, ahli-ahli politik di pihak kerajaan dan pembangkang. Menerima berdozen report polis daripada pihak yang cuba ‘menutup’ mulutnya dan marah dengan cuitannya. Beberapa artikel yang sensitive dan sedang menghadapi tindakan mahkamah telah ditarik keluar daripada buku ini atau melalui suntingan semula.

 

Begitu banyak wartawan di tanah air kita tetapi tidak ramai yang menjadi terbiang terutama dalam dunia siber yang membuka ruang kebebasan dan pemilihan untuk pembacaan yang menekan begitu hebat media percetakan.

 

Keupayaan Zaini Hassan untuk menjadi kolumnis popular dengan peminat setia daripada kawan dan lawan, dihormati dalam keadaan yang serba mencabar ini adalah pencapaian luar biasa. Ruangan Cuitnya seminggu sekali di Utusan Malaysia ditunggu-tunggu. Apakah rahsia kekuatan dan keulungannya? Sesiapa yang membaca mengetahui bahawa tulisan Zaini penuh dengan fakta daripada pembacaan, pengetahuan dan pergaulan luas sebagai wartawan

Ulasan

There are yet no reviews for this product.

Anda Mungkin Berminat

a first course in organic chemistry
A First Course In Or...
Harga: RM 57.00
Sekarang: RM 48.45

remaja positif
Remaja Positif...
Harga: RM 15.00
Sekarang: RM 12.75

ilham reka kek fondan
Ilham Reka Kek Fonda...
Harga: RM 22.00
Sekarang: RM 18.70

mari membaca - buku aktiviti pengukuhan  pengayaan
Mari Membaca - Buku ...
Harga: RM 5.50
Sekarang: RM 4.68