Warning: Creating default object from empty value in /www/mybooks.com.my/public/components/com_virtuemart/router.php on line 902
Islam & Spiritual : Solat Berjemaah Mencapai Fadilat melalui Kaifiat

Solat Berjemaah Mencapai Fadilat melalui Kaifiat

PDFEmail
Buku ini menghuraikan persoalan tentang solat berjemaah, yang dibahagikan kepada lima bab di samping membahagikan setiap bab kepada tajuk kecil agar pembaca mudah membuat rujukan.
solat berjemaah mencapai fadilat melalui kaifiat
Penilaian: Belum di Nilai
Harga:
Harga Asal: RM 16.60
Salesprice with discount: RM 14.11
Harga Jualan: RM 14.11
Sales price without tax: RM 16.60
Jimat: 15%

0 TELAH MEMBELI!
Penerangan

Solat Berjemaah : Mencapai Fadilat Melalui Kaifiat mengungkap sisi keilmuan dalam melaksanakan ibadat solat untuk rujukan kepada iman dan makmum. Syarat, penjenisan, peraturan, dan hukum-hakam yang dikemukakan dalam buku ini dapat memberikan penyelesaian terhadap kemusykilan yang sering melanda ramai Muslim ketika mendirikan solat secara berjemaah. 

Antara topik yang dikemukakan dalam buku ini ialah kelayakan menjadi imam, pelantikan dan kelebihan iman ratib, menegur dan membetulkan imam, tempat imam dan makmum, menyusun saf hadapan, syarat-syarat sah mengikut imam, jenis-jenis makmum, hubungan imam dan makmum dalam dan luar solat, dan istikhlaf.

Penulis memberi jaminan bahawa segala fakta, hukum, dan kaifiat beribadat tentang solat berjemaah yang dihuraikan dalam buku ini adalah berdasarkan rujukan kitab yang muktabar. Kupasan yang ditampilkan dalam menangani setiap permasalahan berteraskan keilmuan imam syafie. Justeru, buku ini sesuai dijadikan rujukan kepada umat Islam di negara ini. 

Ulasan

There are yet no reviews for this product.

Anda Mungkin Berminat

wira tak didendang
Wira Tak Didendang...
Harga: RM 20.00
Sekarang: RM 17.00

koleksi saji - biskut  kuih-muih
Koleksi Saji: Biskut...
Harga: RM 35.00
Sekarang: RM 29.75

keadilan organisasi dalam penilaian prestasi
Keadilan Organisasi ...
Harga: RM 18.00
Sekarang: RM 15.30

mari membaca buku 3
Mari Membaca Buku 3...
Harga: RM 5.50
Sekarang: RM 4.68